Workshops, lessen, optredens

Zwangerschapsbuikdans

zwangerschapbuikdans imageIn 2016 ben ik voor het eerst moeder geworden van een lieve kleine meid. Hoewel ik al jaren buikdans, merkte ik pas toen ik zwanger was dat ik de gehele zwangerschap door kon blijven dansen. Bovendien had ik weinig tot geen zwangerschaps gerelateerde klachten. De buikdans bewegingen passen bij de natuurlijke manier waarop je lichaam beweegt. Bovendien versterkt buikdansen je lichaamsbewustzijn, je bekkenbodem, buik- en rugspieren worden sterker en is het heerlijk om lekker ontspannen te bewegen. Voor deze bijzondere periode in heb ik zwangerschapsbuikdans ontwikkeld.

Voordelen van buikdansen tijdens de zwangerschap zijn:

  • Je voelt je energieker
  • Het is gezellig
  • Een zachte, vriendelijke manier om je bekkenbodem, buik- en rug spieren te traienn
  • Je houding verbetert door het dansen waardoor je minder last hebt van kortademigheid  en banden pijn
  • Je leert gerichtte oefeningen voor tijdens de zwangerschap, de bevalling en je herstelperiode

Zwangerschapsbuikdans is geschikt voor normale zwangerschappen. Heb je een indicatie, vastgestelde complicaties, of heb je klachten zoals duizeligheid of bekkeninstabiliteit, neem dan eerst contact op met je verloskundige of huisarts voor advies. De workshop kan gevolgd worden in alle drie de trimesters van de zwangerschap. Het tweede trimester is ideal omdat veel vrouwen zich dan het beste voelen. Aan te raden is om tot uiterlijk week 36 van de zwangerschap de workshop of cursus te volgen.

Ik voelde me met 39 weken nog fit genoeg om te buikdansen. Hieronder zie je de video van het optreden.

Workshop zwangerschapsbuikdans op aanvraag (2 uur)

Zwangerschapsbuikdans op het strand, 2015

Kyria op het strand, 2015

Het verloop van hun zwangerschap en hoe fit je je voelt is moeilijk te voorspellen: daarom bied ik op aanvraag een workshop buikdansen tijdens de zwangerschap aan. Deze workshop duurt twee uur en daarin leer je een aantal basisbewegingen die je helpen actief te blijven en je herstel na de bevalling bevorderen. De workshop wordt gegeven vanaf drie personen en kan gewoon bij jou thuis gegeven worden. De kosten zijn 20 euro per person, plus reis kosten. Voor workshops in de stad Utrecht worden geen reiskosten gerekend.

Cursus zwangerschapsbuikdans (8 lessen en 1 afsluitende bijeenkomst)

Alle lessen vinden plaats in onze studio in De Meern. Er is een maximum van zes deelnemers per cursus. Elke serie bestaat uit in totaal negen bijeenkomsten. Op acht les avonden worden de bewegingen doorgenomen en elke les heeft een thema. De negende bijeenkomst een keer overdag na alle uitgerekende data waarbij de baby’s mee komen. De laatste bijeenkomst staat in het teken van de baby’s en het herstel na de bevalling. De datum wordt in overleg met de groep gepland.

De kosten voor de cursus zijn 95 euro. De lessen vinden plaats in onze nieuwe dans studio in De Meern en worden gegeven vanaf juni 2017. Wil je eerder beginner? Bij voldoende interesse kan ik een lesgroepje starten bij de deelnemers thuis. Vanaf drie mensen is het mogelijk om de groep te starten. Dit aanbod is alleen geschikt voor regio Utrecht en omstreken. Omdat ik vanuit De Meern reis, is Woerden, Vleuten, Terwijde, Utrecht, Nieuwegein en dergelijke goed te doen qua reistijd.

Contact opnemen kan via kyriascloset@gmail.com, of vul onderstaand formulier in. Als je je telefoonnummer achterlaat bel ik je zo snel mogelijk terug.

Jouw naam (verplicht)

Jouw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Heb je een specifieke datum in gedachten?

Jouw bericht

E-mail: kyriascloset@gmail.com
KvK: 66003466

Kyria Moves
Van Zuylenstraat 44
3454 EV De Meern