kyria-skirt02Dit jaar begon ik vroeg met mijn goede voornemens. Eind 2014 heb ik tien dagen yoga gedaan en dit jaar wilde ik graag tien dagen buikdansen. Ik ben tenslotte buikdanseres! Dat klinkt allemaal heel logisch, maar in werkelijkheid kom ik weinig aan daadwerkelijk dansen toe. Met een full time kantoorbaan, een lieve man en hond (die beiden raar maar waar niet van buikdansen houden) blijft er weinig tijd over. Bovendien ben ik als professionele buikdanseres veel tijd kwijt aan administratie, promotie, mijn website, netwerken, lessen voorbereiden en geven, mail beantwoorden, enzovoort. Wat er vervolgens gebeurt is dat het dansen zelf erbij inschiet. Juist datgene waardoor ik verliefd ben geworden op buikdansen raakte ik stukje bij beetje kwijt.

Deze tien dagen zijn dan ook vooral gericht op het herontdekken van alle leuke kanten van buikdansen, om weer in beweging te komen en geinspireerd te raken voor het nieuwe jaar. Mijn regels voor deze ‘Tien dagen buikdansen’ zijn:

1. Het hoeven geen tien aaneengesloten dagen te zijn, dus ik mag een break nemen tussendoor;

2. Een dag is succesvol als ik tenmisnte tien minuten gedanst heb;

3. Alles waarbij je niet danst telt niet mee;

4. Na een succesvolle dag schrijf ik op wat ik gedaan heb;

5. Aan het einde van de tien dagen maak ik een blogbericht op mijn website om te laten weten hoe het gegaan is.

Heb jij zin om het nieuwe jaar positief te beginnen of ben je met een soortgelijke uitdaging bezig? Laten we elkaar blijven motiveren via facebook! Tag mij in je bericht als je hier op twitter/facebook over schrijft (Kyria Bellydance). Ik zal mijn berichten voorzien van #10dagenbuikdans: als je deze hashtag gebruikt in je berichten kan ik je makkelijker vinden.