Ik wens je een mooi jaar vol buikdansen, shimmies, liefde en gezondheid. Met het langer worden van de dagen merk ik dat ik meer energie krijg en alvast vooruit kijk op alle mooie dingen die 2017 gaat brengen. Om te beginnen is de inschrijving geopend voor het volgende semester van buikdanslessen. Ik kijk er naar uit om met drie groepen enthousiaste dames te dansen!Flyer met informatie voor inschrijven buikdansen 2017

 

Het effect van negatieve gedachten tijdens het dansen

Tijdens het les geven hoor ik sommige deelnemers verzuchten:’het ziet er niet zo uit bij mij als bij jou. Ik kan er niks van.’ of ‘mijn lichaam is te kort/lang/scheef/oud/breed/smal.’. Zulke mooie, sterke vrouwen met negatieve gedachten te zien worstelen, dat maakt me verdrietig. Het effect is dat je je minder goed kunt concentreren, niet kunt genieten van de dingen die goed gaan en je minder plezier hebt.  Ik probeer dat te doorbreken door een positieve gedachte te formuleren. Zo’n positieve gedachten wordt ook wel een affirmatie genoemd. Een voorbeeld van zo’n positieve gedachte is:’Er is niemand die danst zoals ik. Ik ben uniek.’

Belly Dance Affirmations

Om je te helpen met positief denken tijdens het buikdansen, heb ik samen met vijf andere buikdanseressen Engelse affirmatie kaartjes gemaakt. Je print ze, plakt ze op karton of papier en knipt ze uit. Daarna kun je aan het begin van een les of voor je gaat oefenen een kaartje pakken zodat je met een positieve gedachte begint. Ik gebruik ze bijvoorbeeld ook op mijn werk, door een kaartje op mijn bureau te leggen. Het mooiste is dat de Belly Dance Affirmations helemaal gratis zijn! Ga naar mijn Engelse website en download je eigen set.

 

Hand met kaartje waarop staat: I move with intention and grace

Heel veel succes en dans plezier in 2017!