Met het oog op de aankomende cursuspresentatie willen mijn leerlingen leuke buikdanskleding kopen. Maar waar vind je buikdanskleding? Daarom in dit blog een overzicht van plekken en winkels in Nederland. Wil je leren buikdansen? Ik geef op maandagavond les in Utrecht en verzorg workshops of lessen op aanvraag.

Waar let je op bij buikdanskleding kopen?

De goedkopere buikdanskleding komt uit China, waar ze kleinere maten hanteren. Rokken en broeken kunnen daarom kort uitvallen voor lange Nederlandse benen. Ook de heupsjaaltjes zijn wat kleiner en passen vooral maat 34-38. Om er zeker van te zijn dat kleding past kun je het beste bij een winkel langs gaan om te passen, of vergelijk voor aankoop de maten van het artikel met je eigen maten.

De kwaliteit loopt erg uiteen. Er is voor elk wat wils te vinden: zoek je een goedkoop kostuum voor een feestje, dan is het helemaal niet erg als de kleding niet zo lang mooi blijft. Ben je van plan om vaker op te treden dan is het slim om te investeren in iets duurdere kleding die langer mooi blijft. Bij goedkope kostuums vallen de muntjes, kralen en pailletten makkelijk van het kostuum af. De kleding verkleurt tijdens het wassen of de pailletten en kralen verliezen hun kleur. Bedenk je vooraf waar je de kleding voor wilt gebruiken, dat bespaart je een mogelijke teleurstelling.

Kleuren doen een hoop op het podium, zeker als het een kleur is die goed bij jou past. Weet je niet waar je moet beginnen? Doe een kleur- en stijl test om te zien wat voor type jij bent.

 

Buikdanskleding kopen bij…

Safiya Buikdans Bazar

Een webshop met topjes, rokken, sjaaltjes, wings, sluiers en nog veel meer.

Goretti Import

Groothandel met buikdanskleding en woonaccessoires, in Utrecht. Bezoek op afspraak.

Buikdanswinkel.nl

Fysieke winkel in Amsterdam, waar je de kleding kunt passen. Bestellen via de webshop kan natuurlijk ook!

Webshop Majorelle

Webwinkel met buikdans kleding, schoentjes, accessoires en attributen.

Jeanine’s Souk

Buikdanswinkel in Amsterdam, waar je kwalitatief goede buikdanskleding en kostuums vindt. Zij importeert o.a. uit Egypte.

Arabesk shop

Webwinkel  waar onder andere Tribal kleding en unieke kostuums verkocht worden voor een zacht prijsje.

De Pauw

Bijzondere winkel met onder andere feestkleding, buikdans kleding en spullen om je huis exotisch in te richten.

 

Veel plezier met shoppen!