Elk jaar met Sinterklaas en Kerst is het weer de vraag: wat geef je aan je dans vriend(innen)? Daarom wat suggesties onder de 30 euro voor dansers! Hoewel deze lijst grotendeels gaat over buikdans enthousiastelingen, zitten er ook leuke ideeën tussen voor fans van ballet, moderne dans, salsa, zouk en kizomba.

Overzicht van suggesties:

 • Attributen
 • Verzorging
 • Voor in de optreedtas
 • Kostuums maken
 • Boeken
 • Kleding en schoenen
 • Make-up
 • Oefenen
Attributen

Een buikdanseres kan altijd wel een setje zills of sluier gebruiken!

Verzorging

Na hard werken in de les is het fijn om te ontspannen met wat verzorgingsproducten. Denk bijvoorbeeld aan een setje met bad spulletjes, voedende bodylotion. Ook voet- en beenverzorging is favoriet, omdat die nogal wat te voorduren hebben. Bruistabletten voor een voetenbadje en verkoelende lotion komen dan goed van pas.

Voor in de optreedtas

Buikdans leerlingen en professionals treden wel eens op. Dat zijn bijzondere gelegenheden waar veel tijd en aandacht aan besteed wordt. Een goede voorbereiding is het halve werk: veel danseressen hebben daarom een ‘optreedtas’ klaar staan. Leuke cadeautjes om mee te geven voor in de tas zijn:

 • naaisetje
 • grote veiligheidsspelden
 • magnetisch speldenkussen
 • een mooie tas
Kostuums maken

Veel danseressen maken hun eigen kostuums en vinden het leuk om daar meer over te lezen of een (online) cursus voor te volgen. Omdat iedereen een eigen smaak heeft, raad ik af om steentjes of stoffen te kopen. De hoeveelheid die nodig is voor een kostuum kan erg uiteen lopen. Handige hulpjes komen altijd van pas.

Boeken

Er zijn verschillende boeken te koop over buikdansen of gerelateerd aan buikdansen. Hier doe ik wat Nederlandstalige suggesties, maar er zijn ook heel veel Engelstalige boeken die zeker de moeite waard zijn!

Slang van de Nijl

Basiscursus buikdansen

Mijn Mata Hari

Kleding en schoenen

Hoeveel kostuums heeft een buikdanseres nodig? Altijd één meer! Voor in de les is het fijn om goede balletschoentjes te hebben, beenwarmers voor de koude maanden, of een fijn vest om te dragen tijdens het opwarmen of na de les. Kijk bijvoorbeeld bij de volgende webwinkels:

Buikdanswinkel.nl

Webshop Majorelle

Arabesk shop

De Pauw

Ook sieraden doen het goed: kijk bijvoorbeeld eens bij bijouterie winkeltjes voor oorbellen, kettingen en armbanden. Nepbloemen die met een clip vastgemaakt kunnen worden in het haar of aan een kostuum zijn vaak een hit.

Claire’s

Bijyoux Birgitte

Make-up

Ook als iemand in het dagelijks leven bijna geen make-up draagt, is het voor optredens of in de les fijn om wat spulletjes te hebben. Kleine dingen die goed van pas komen:

 • nagellak
 • sponsjes
 • kwasten set
 • opvouwbare make-up spiegel

Oefenen

Om het oefenen leuker en makkelijker te maken, komen de volgende zaken ook goed van pas:

Draadloze koptelefoon

Mooi opschrijfboekje, bijvoorbeeld Paperblanks

Veel succes en plezier met shoppen 🙂