Ben je gegrepen door het buikdansvirus en zoek je muziek om op te dansen? Waar vind je die dan en welke muziek zou je echt moeten kennen?

In dit bericht tips waar je buikdansmuziek kunt beluisteren en waar je muziek kunt kopen.

Spotify: The sound of belly dance

Op de playlist ‘the sound of belly dance’ vind je verschillende stijlen en soorten muziek. Als je een Spotify Premium account hebt kan je de lijst opslaan bij je favorieten, maar je kunt ook op deze link klikken om de nummers te streamen

YouTube: Arabic songs with English subtitles

Als buikdanseres vertaal je de muziek naar beweging. Dan is het handig om te weten waar een nummer over gaat! Op dit YouTube kanaal vind je bekende Arabische nummers met Engelse ondertitels, zodat je meteen weet of een nummer droevig of juist vrolijk is. Klik hier voor  het kanaal. Bij deze een voorbeeld van een Fadl Shaker nummer.

Muziek kopen

Er zijn verschillende plekken waar je muziek kunt kopen. Ik ben zelf een fan van het Spotify Premium account. Met een vast bedrag per maand kun je naar hartenlust muziek beluisteren. Er is zelfs een family abonnement waarbij je met vijf mensen muziek kunt luisteren.

Nummers kopen die je kunt downloaden kan via iTunes, cdBaby en Amazon.com.

Wil je meer weten over buikdansmuziek?

Met de gratis online cursus ‘Playlist essentials’ op de Belly Dance Business Academy ontdek je wat mijn favoriete nummers zijn en hoe je je eigen buikdans playlist kunt samenstellen!

In de online cursus ‘Music inspiration for belly dancers’ op de Belly Dance Business Academy laat ik je zien waar je muziek kunt vinden. De nieuwste Arabische pop hits, klassieke buikdansnummers maar ook drum solo’s en folklore muziek!

Kyria geeft wekelijkse buikdanslessen in De Meern. Als docent bij de Belly Dance Business Academy geeft ze les in ondernemen voor buikdanseressen. Met de dansgroep Sense of Bellydance  organiseren we buikdansactiviteiten in Nederland, waaronder voorstellingen en workshops.