Ben je niet in de gelegenheid om buikdanslessen te volgen bij een docent in je omgeving, dan kan je op internet heel veel verschillende vormen van buikdanslessen vinden! In dit bericht zet ik een aantal fitness buikdans lessen op een rij.

De nadruk ligt in deze lessen op het blijven bewegen, je hartslag omhoog krijgen en je spieren versterken.

Bellyfit

Deze lessen zijn een fijne combinatie van meditatie, dans, versterkende oefeningen en een cool down. De dans bewegingen komen uit buikdans, Bollywood en Afrikaanse dans. Deze work-out is lief voor je geest en lichaam. Je danst op een remix van DJ Rowan, waardoor het tempo van de muziek perfect past bij de verschillende onderdelen van de les.

Voorlopig kan je alle Bellyfit lessen gratis uitproberen op de website van Bellyfit met de code keepdancingwithbellyfit

Een gratis live streaming les volgen kan op hun Facebook pagina.

SharQui

Deze workout is ontwikkeld door Oreet. Met haar jarenlange ervaring als fitness docent combineert ze buikdansbewegingen tot blokjes van tweeendertig tellen. Met muziek op een redelijk snel tempo helpt SharQui om je hartslag omhoog te brengen en geeft eht je een flinke cardio work-out. SharQui heeft work-outs op verschillende niveaus: beginner, intermediate, advanced. Ook vind je in de movement library uitleg over de verschillende bewegingen.

Een gratis proefles kan je aanvragen op de website of ga naar de Facebook groep en volg een gratis live streaming les.

Meer informatie over SharQui vind je op de website van SharQui.

Jallabina

Deze buikdans workout is bijzonder omdat je op Arabische muziek danst. De bewegingen zijn wel gestructureerd en ze worden herhaald, zijn allemaal buikdansbewegingen en worden aan elkaar geregen tot combinaties die passen op de muziek. En je gaat er ook nog eens flink van zweten!

Ze hebben een website met daarop de teacher training, maar nog geen online lessen in hun shop. Wil je deze workout proberen, dan kan je via Gumroad een les van een half uur kopen waarbij je donatie naar Dance 4 Children gaat.

Hou je van buikdansen, samen bewegen en nieuwe combinaties leren? Op de woensdagavond om 20.00 geef ik een streaming buikdansles op Zoom. Meedoen is makkelijk, gewoon met je telefoon, tablet of laptop vanuit huis. Meer informatie over mijn online lessen vind je hier.

Geef je op voor de nieuwsbrief en je ontvangt een gratis online proefles buikdansen.