Waar kun je tweedehands buikdans spullen kopen en verkopen?

Optreden bruiloft Amsterdam 2017

Kostuums, sjaaltjes, zills, sluiers… een buikdanseres verzamelt genoeg spullen door de jaren heen! Om toch steeds iets anders aan te kunnen doen, wordt er regelmatig iets tweedehands te koop aangeboden. Dat is fijn, want een gloednieuw buikdans kostuum kan flink aan de prijs zijn. Bovendien kan je het kostuum vaak vooraf passen en bekijken voor je het koopt. Voor de verkopende partij is het fijn om een geliefd item door te geven aan een volgende enthousiaste eigenaar en het geld kan weer van pas komen voor iets nieuws.

Het kostuum rechts heb ik tweedehands gekocht van een Duitse danseres. Door de haakjes aan te passen of elastiek te vervangen zijn kostuums snel weer klaar voor nieuwe dans avonturen.

Wat tips voor plekken om tweedehands spullen te verkopen en te kopen:

  1. Marktplaats

Een klassieker, want heel Nederland heeft wel eens iets gekocht of verkocht op Marktplaats.  Adverteren is gratis en er is een app waarbij je op je telefoon een waarschuwing krijgt als er geboden wordt. Het enige nadeel is dat er veel onzin biedingen gedaan worden en mensen niet altijd reageren als je een bericht stuurt.

Marktplaats

2. Je eigen Facebook pagina

Maak een fotoalbum met alles wat je te koop aan bied, zet het op je Facebook en vertel het aan al je vrienden en vriendinnen. Ook handig om zelf het overzicht te kunnen houden van alles wat je te koop hebt.

3. Facebook groepen

Op  Buikdans Marktplaats en Buikdans tweedehands marktplaats kun je je spullen te koop aanbieden. Omdat de leden ook allemaal geïnteresseerd zijn in buikdansen is de kans groter dat iemand een khaleegy jurk of saaidi stok wil hebben. Voor Nederlandse buikdanseressen raad ik de volgende groep aan:

Buikdans tweedehands markt

Bauchtanz Trodelbazar (Duitsland)

The Belly Dance Costume Swap (USA/Internationaal)

4.eBay

Zelf ben ik er geen fan van, want verkopen op eBay kost geld. Voor elk verkocht item betaal je een klein bedrag. Ook moet je een manier hebben om betalingen te verwerken, bijvoorbeeld een Paypal rekening of koppeling met je bankrekening. Het voordeel is dat je hiermee ook internationaal mensen bereikt en dat er een verkopers/kopers bescherming in het systeem ingebouwd is.

eBay

5. Op buikdans feesten

Soms kan je bij een buikdans avond je spullen verkopen. Vraag de organisatrice of daar plek voor is. Houd er rekening mee dat je daardoor ook grotendeels bij je eigen spullen moet blijven zodat mensen kunnen passen en betalen.

6. Ruilfeestje

Organiseer samen met je vriendinnen en leerlingen en gezellige ruilmiddag. Iedereen neemt spullen mee die aan een nieuwe eigenaar toe zijn. Denk ook aan stoffen, kraaltjes, pailletten, rokken, cover-up, accessoires en attributen. Stel vooraf de regels op zodat iedereen tevreden weggaat.

Wat is jouw ervaring met het verkopen van tweedehands buikdans spullen? Laat een reactie hieronder achter of op facebook! De komende weken ben ik weer druk aan het opruimen en bied ik kostuums, sjaaltjes, boeken en dvds te koop aan. Als je meer wilt weten over de spullen die ik te koop aanbied, kijk dan in mijn Facebook verkoop album.

 


Laat me weten wat je er van vindt!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.