Een buikdanseres vertaald de muziek naar beweging. Het herkennen van ritmes en instrumenten helpt je om je ‘thuis’ te voelen in de muziek en maakt het makkelijker om te improviseren. Maar er is bijna niks te vinden in het Nederlands over buikdansen op Arabische ritmes.

De afgelopen weken ben ik samen met Sattar aan de slag gegaan om videos te maken waarin Arabische ritmes uitgelegd worden. Allebei vanuit ons eigen huis vanwege de Corona maatregelen. Deze serie van acht filmpjes gaat van start met de Maqsoums.

We zijn heel erg benieuwd wat jullie van de videos vinden! Laat het ons weten met een reactie bij de video of stuur mij een bericht.

Als je meer wilt weten over Arabische ritmes en interesse hebt in een online les of workshop over Arabische ritmes, vul dan dit webformulier in. Mogelijk plannen we dan een live online workshop in.