Zomervakantie! Tijd om er op uit te gaan en in de buitenlucht te zijn. HetHeb je een les, workshop of buikdansfeestje buiten? In dit bericht wat tips om het dansen in het park, bos, of op het strand tot een success te maken..

Kyria op het strand in Wijk aan Zee tijdens Bellydance on the Beach 2019
  1. Ga naar de wc voor je vertrekt. Met de huidige maatregelen zijn alle openbare wc’s gesloten.
  2. Neem in elk geval mee: flesje water, handdoekje of zweetband, buitenschoenen met zolen waarop je redelijk makkelijk kunt draaien. Het kunnen gymschoenen of sportschoenen zijn, sandalen of ballerina’s. Als de zolen maar geschikt zijn voor buiten en de schoen makkelijk om je voet blijft zitten. Ik draag Teva sandalen omdat ze sterk, licht en soepel zijn.
  3. Trek je danskleding vast thuis aan, trek je rok en heupsjaaltje eventueel daar pas aan. Het is aan te raden om laagjes te dragen, bijvoorbeeld een sportbh, top en vest.
  4. Hoe vind je je vriendinnen? Met de optie ‘locatie delen’ in whatsapp deel je tijdelijk je locatie op een kaart zodat mensen je makkelijk kunnen vinden.
  5. Houd met het geluid rekening met de plaatselijke regels. Soms is het toegestaan om muziek te maken met instrumenten, maar niet om versterkte muziek aan te zetten. Een goed moment om je darbuka en zills mee te nemen en je basisritmes te oefenen. Als je wel muziek mag afspelen, neem dan een Bluetooth boxje mee. Zelf ben ik erg tevreden over de JBL boxjes.
  6. Zoek op wanneer de zonsondergang is. Een half uur daarna is het echt donker, dus zorg dat je ruim voor zonsondergang klaar bent. Spullen opruimen en door een natuurgebied lopen ‘s nachts zonder verlichting is niet fijn!
Video, opgenomen buiten samen met UDA

Wil je graag leren buikdanslessen ? Ik heb een aantal on demand buikdanslessen op mijn website staan! Meer informatie over mijn online lessen vind je hier.

Geef je op voor de nieuwsbrief en je ontvangt een gratis online proefles buikdansen.