desktopjuli20071680x1050Een van de leuke bijkomstigheden van buikdansen zijn de kostuums! Glitters, strass steentjes, luchtige chiffon en rinkelende muntjes. Al jaren maak ik een groot gedeelte van mijn buikdans kleding zelf. Voorbeelden en berichten over de meest recente kostuums zijn te vinden op mijn Engelstalige blog: Kyria’s Costumes. De materialen vind ik grotendeels op internet. Wil jij ook buikdanskleding maken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Speciaal voor jou zet ik de handigste websites op een rij.

gold metal meshSparkly Belly

Op deze website vind je uitgebreide tutorials, inclusief video’s en patronen voor het maken van buikdanskostuums. Ook als je Engels lastig vindt is het met de plaatjes en de video goed te volgen.

Danswinkel C’est la

Een Nederlandse danswinkel die ook online spullen verkoopt. Ze verkoopt professionele kwaliteit strass steentjes, die glitteren intenser en blijven langer mooi in vergelijking met plastic strass steentjes.

Rosa’s Luxe Stretch- en Glitterstoffen

Hoge kwaliteit lycra en stretch stoffen. Eigenlijk vooral gericht op het maken van turn pakjes, maar ik koop ook regelmatig bijzondere stretch stoffen. De lycra van dit roze kostuum is uit Rosa’s winkel afkomstig.Colorful veil

Tanzmaus.de

Deze Duitse webwinkel heeft onder andere kralenfranje per meter. Ik ben erg tevreden over de kwaliteit.

Founituren4Fun.nl

Op deze winkel heb ik laatst 25 meter rokband elastiek gekocht. Ze waren snel met het verwerken en leveren en hebben ook leuke kantjes, bandjes en steentjes.

Stoffenfestival.nl

Wil je de stof het liefst in het echt zien en voelen voor je iets koopt? Houd dan de agenda van het Stoffenspektakel in de gaten. Deze reizende stoffenmarkt strijkt steeds weer in een andere stad neer. Ze hebben niet heel erg veel glitter- en stretchstoffen, maar voor chiffon, katoen en trico stoffen is het handig om zoveel kramen bij elkaar te hebben.

Stoffen.net

Deze winkel is handig als je op zoek bent naar chiffon in diverse kleuren om rokken mee te maken. Het witte chiffon dat ik in de split in onderstaand kostuum heb genaaid is van hen afkomstig.

2012 sluier wit kostuum zeist

Hotfixonline.nl

Het liefste naai ik de kralen en pailletten met naald en draad op mijn kostuums omdat dat langer en beter blijft zitten. Maar hotfix steentjes zijn een uitkomst voor het snel toevoegen van glittersteentjes. Mijn hotfix applicator is afkomstig van deze website.

Fire Mountain Gem

Voor een grote keuze in kralen en pailletten kom ik meestal bij deze website uit. Het wordt vanuit Amerika verstuurd dus de verzendkosten vallen hoog uit, maar ik ben erg tevreden over de kwaliteit en ze hebben ontzettend veel.

Egypt Trade Discount

Als basis voor een kostuum gebruik ik de laatste tijd voorgevormde ‘Dina’ bh’s. Deze bh’s zijn van een soort schuim dat soepel en stevig is en worden in de vorm van een bh geperst. Bijzonder handig omdat ze hun vorm goed behouden. Ik koop ze via eBay van deze verkoper. Deze bh’s heb ik onder andere voor dit blauw/groene kostuum gebruikt.

2016 minty fresh

Windy Legend

Goedkope opnaai stenen koop ik vie eBay van deze verkoper in China. Ze zijn van wat mindere kwaliteit (de laag aan de achterkrant beschadigd wat sneller, de stenen hebben soms een krasje of iets dergelijks) mar voor die prijs vindt in het mooi. Ik heb het strassband van dit witte kostuum bijvoorbeeld bij hen gekocht. Op deze foto ben ik vier maanden zwanger.

150627-moon-goddess-02

Heb jij tips voor het kopen van materiaal? Laat het me weten in de comments hieronder, of reageer op facebook!