Oosterse tapijten, gekleurde lampen en een warm, comfortabel gevoel. Dat doet een 1001 nacht inrichting met je huis! Voor buikdanseressen is het leuk om de Oosterse sfeer in huis te halen. Met de volgende tips en trucs creëer je het gevoel van 1001 nacht in een handomdraai. Ook handig voor themafeestjes of als je een oefenruimte hebt die je sfeervol aan wilt kleden.

 Snel en makkelijk

1.     Met een wandkleed verander je een kamer snel zonder dat je hoeft te schilderen of te behangen. Dat kan een oosters wandkleed zijn, maar een stofje van de markt doet het ook prima. Let op dat er geen brandgevaar ontstaat en houdt kandelaars, kaarsje en waxinelichtjes uit de buurt. Gebruik led kaarsjes voor de sfeer als alternatief.

2.       Mooie kussenhoesjes doen een hoop! Maak ze zelf of koop ze bij de winkels onderaan dit artikel.

3.       Koop wat kleine oriëntaalse lampjes die je op strategische plekken in de kamer neerzet.

4.       Een Oosters dienblad, theeglaasjes en theepot koop je voor een paar tientjes bij een Turkse winkel en staat ook leuk met hapjes er op.

5.       Zoek bij tweedehandswinkels naar accessoires: kleedjes, koperen lampjes, schilderijen en dergelijke.

Kost iets meer inspanning en is permanent

1.       Kleur op de muur – Schilder één of meerdere muren in een warme tint zoals bordeaux rood of diep paars. Bij de doe het zelf winkel kan je ook glitterverf kopen, voor een subtiel glitter effect op de muur.

2.       Kies een bank in Oosterse stijl, of maak een bank met behulp van MDF planken en wat verf. Leg er vervolgens veel kussentjes op in mooie warme tinten. 

3.       Vervang je vaste plafond lamp door een prachtig glas in lood lamp, of een Egyptische filigrein lamp. Zodra het licht aan gaat zit je meteen in Oosterse sferen.

4.       Ga voor de chique oosterse theeglaasjes en investeer in een gigantisch Oosters dienblad (doorsnede groter dan 1 meter). Dat dienblad gebruik je om van te eten of om op de salontafel te zetten. Ook een Tajine en ander Oosters aardewerk staan mooi als blikvanger op tafel.

5.       Koop een Perzisch tapijt. Er zijn tegenwoordig betaalbare en mooie tapijten te vinden bij gewone woonwinkels. 

6.       Hang organza gordijnen voor het raam met fluwelen overgordijnen.

 Voor de toegewijde mensen

1.       Plak fotobehang op de muur met een afbeelding uit het Al Hambra paleis, een woestijn of een oase;

2.       Er ook prachtige kasten, tafels en stoelen te koop.

3.       Vervang al je lampen door Oosterse lampjes, en zet er voor de zekerheid nog een paar extra bij voor de sfeer.

4.       Verander je badkamer in een Hamam met mooie tegeltjes.

5.       Investeer in een origineel Perzisch tapijt. 

 

Winkel tips

Waar haal je de mooiste spullen voor in huis? Bij deze wat tips voor winkels en websites waar je mooie kussens, lampjes en meubels kunt scoren.

Gomsa in Den Haag – woonaccessoires, meubels, textiel, alles wat je maar kunt verzinnen

Merel in Wonderland – van alles wat, onder andere Oosterse en Ibiza stijl.

De Pauw in Breda – Oosterse kleding, buikdanskleding maar ook tafeltjes en accessoires.

Iambazaar – Online Oosterse lampen kopen 

 Xenos – voor goedkope kussens, plaids en oosters textiel. Ze hebben ook regelmatig Oosterse dienbladen en kaarsenhouders van gekleurd glas

Sfeerverlichting online – Heeft diverse Oosterse lampen voor in huis

Buikdans optreden of workshop

Oosterse sfeer in huis halen kan ook met een buikdans optreden of workshop! Kyria geeft workshops en optredens op maat.  Tijdens een workshop leer je op een luchtige wijze buikdansbewegingen.  Er zijn bijpassende leensjaaltjes voor alle deelnemers en mooie buikdanskleding voor de jarige of bruid. Meer informatie en tarieven voor de workshops vind je hier

Met een buikdansoptreden is je feest compleet!  Kyria verzorgd een gevarieerd optreden waarin mysterieuze sluierdans afgewisseld wordt met energieke drum solo’s en vrolijke Arabische pop nummers. Meer informatie over buikdans optredens vind je hier

Het is ook mogelijk om buikdans workshops of optredens te verzorgen in restaurants, zaaltjes of als het weer het toestaat, de buitenlucht.