Zomervakantie! Tijd om er op uit te gaan en in de buitenlucht te zijn. Heb je een les, workshop of buikdansfeestje buiten? Met deze tips wordt het dansen in het park, bos, of op het strand een success.

Kyria op het strand in Wijk aan Zee tijdens Bellydance on the Beach 2019
  1. Ga naar de wc voor je vertrekt, en check voor je gaat of er faciliteiten in de buurt zijn en of je daar terecht kunt.
  2. Standaard neem ik altijd mee: flesje water, handdoekje of zweetband, buitenschoenen met zolen waarop je redelijk makkelijk kunt draaien. Het kunnen gymschoenen of sportschoenen zijn, sandalen of ballerina’s. Als de zolen maar geschikt zijn voor buiten en de schoen makkelijk om je voet blijft zitten.
  3. Trek het grootste deel van je danskleding vast thuis aan, trek je rok en heupsjaaltje eventueel pas aan als je er bent. Het is aan te raden om laagjes te dragen zodat je iets uit kunt doen als het heel warm is. Bijvoorbeeld een sportbh, top en vest.
  4. Check het weerbericht. Wordt er regen voorspeld? Neem een regenjas of paraplu mee, en eventueel iets waar je op kunt zitten zonder nat te worden van de grond. ook niet onbelangrijk: zonsterkte (zonnebril en zonnebrand) en windkracht.
  5. Hoe vind je je vriendinnen? Met de optie ‘locatie delen’ in whatsapp deel je tijdelijk je locatie op een kaart zodat mensen je makkelijk kunnen vinden.
  6. Houd met het geluid rekening met de plaatselijke regels. Soms is het toegestaan om muziek te maken met instrumenten, maar niet om versterkte muziek aan te zetten. Een goed moment om je darbuka en zills mee te nemen en je basisritmes te oefenen. Als je wel muziek mag afspelen, is een Bluetooth boxje makkelijk om mee te nemen.
  7. Zoek op wanneer de zonsondergang is. Een half uur daarna is het echt donker, dus zorg dat je ruim voor zonsondergang klaar bent. Spullen opruimen en door een natuurgebied lopen ‘s nachts zonder verlichting is niet fijn!

Met deze tips ga je goed voorbereid op stap. Ik wens je een fijne vakantie en heel veel dansplezier!

Wil je graag leren buikdanslessen ? Ik heb een aantal on demand buikdanslessen op mijn website staan! Meer informatie over mijn online lessen vind je hier.

Geef je op voor de nieuwsbrief en je ontvangt een gratis online proefles buikdansen.