Als buikdanseres wil je dat je enthousiasme en buikdansvaardigheid ook op foto’s te zien is. Met deze 10 tips worden je buikdansfoto’s verbluffend en betoverend, net als jij šŸ™‚

  1. Kies de juiste locatie: Kies een locatie die bij de sfeer van buikdansen past. Denk aan exotische plekken, oude architectuur, of weelderige natuurlijke omgevingen. Vermijd drukke achtergronden die afleiden van je dansbewegingen.
  2. Besteed aandacht aan je uiterlijk en denk daarbij aan de details. Zorg ervoor dat je kostuum schoon en goed onderhouden is. Besteed ook aandacht aan haar en make-up. Het photoshoppen van een afbeelding is heel tijdrovend: check daarom tijdens de shoot regelmatig of je haar en make-up nog goed zitten.
  3. Werk met een professionele fotograaf: Een professionele fotograaf met ervaring in het vastleggen van beweging is essentieel voor het creĆ«ren van prachtige buikdansfoto’s. De fotograaf kan je helpen bij het aannemen van de poses en het vastleggen van de meest gracieuze momenten.
  4. Let op belichting: De juiste belichting is belangrijk. Zachte, natuurlijke verlichting werkt vaak het beste om je het mooist op de foto te zetten. De fotograaf weet hier veel van af dus houd er rekening mee dat het instellen of het zoeken naar het juiste licht tijd kost.
  5. Werk met verschillende hoeken: Experimenteer met verschillende hoeken en perspectieven om interessante composities te creƫren. Speel met close-ups en uitzoomen om verschillende aspecten van je dans te laten zien.
  6. Beweeg op de muziek: Zet buikdansmuziek op en gebruik verschillende dansposes of bewegingen. Herhaal de bewegingen en poses of doe ze in slow motion zodat de fotograaf ze vast kan leggen. Hierdoor komen je foto’s tot leven en laten ze de emotie van je dans zien.
  7. Gebruik sluier of attributen: Een sluier of andere attributen zoals darbukka’s, stok, isis wings of zills kunnen een extra dimensie toevoegen aan je foto’s en je dans nog expressiever maken.
  8. Expressie en gezichtsuitdrukkingen: Een glimlach doet wonderen! Oefen van tevoren verschillende emoties in de spiegel. Ontspan je gezicht tijdens de shoot zodat de emotie uit je dans ook op de foto tot zijn recht komt.
  9. Werk met danspartners: Als je vaak in groepen danst, overweeg dan om groepsfoto’s te maken. Verzamel vooraf wat foto’s van groepen als voorbeeld. Het is gezellig om samen te doen en zo kun je elkaar helpen als je ook afzonderlijk op de foto gaat.
  10. Wees geduldig en oefen: Het maken van mooie buikdansfoto’s vereist oefening en geduld. Wees niet ontmoedigd als de eerste paar pogingen niet zijn wat je er van verwachtte. Oefen je bewegingen voor de spiegel en werk samen met de fotograaf om de beste resultaten te bereiken.

De foto’s uit de galerij hierboven werden door Leoniek van der Vliet gemaakt. De groepsfoto’s zijn uit 2017 van buikdansgroep Sense of Bellydance.

Door deze tips te volgen en je passie voor buikdansen te laten zien, kun je foto’s maken waarin je persoonlijkheid en enthousiasme voor de dans tot hun recht komen. Veel succes met het vastleggen van je prachtige dansbewegingen op beeld!

Veel plezier met je shoot!