Over Kyria

Buikdanseres Kyria portretBuikdanseres Kyria verzorgt betoverende buikdans optredens, lessen en workshops. Tijdens de eerste buikdansles werd Kyria op slag verliefd op buikdansen. De muziek, Arabische ritmes en bewegingen blijven een continue bron van inspiratie.  Kyria is te boeken voor workshops en optredens in omgeving Utrecht en in de Randstad.

Haar dans stijl is een combinatie van elegant Egyptisch, gepassioneerd Spaans-Arabisch en vrolijke Turkse buikdans. Optredens kunnen natuurlijk ook geheel in één stijl verzorgd worden. Naast de diverse stijlen gebruikt Kyria attributen zoals een sluier, stok, zwaard of zils (vingercimbaaltjes).

“We hebben ontzettend genoten van je optreden op het verjaardagsfeest van mijn man. Hij houdt van reizen en toen je binnenkwam was het net of we in Turkije waren. Je kreeg zelfs mijn zus aan het dansen!”

Klik hier voor meer informatie over buikdans optredens.

Les geven

Buikdanseres Kyria is een gedreven docente en zij geeft sinds 2006 wekelijkse buikdanslessen aan beginners en gevorderden. Ze beleeft veel plezier aan het begeleiden en coachen van haar leerlingen. Na vijftien lessen lopen vrouwen met meer zelfvertrouwen de deur uit! Buikdansen is geschikt voor elke leeftijd en fitness niveau. Naast buikdans docente is zij ook gecertificeerd docent Bellyfit. Zij geeft op dit moment geen les.

Klik hier voor meer informatie over buikdans lessen

 

Samenwerken

Kyria werkt vaak en met veel plezier samen aan dans producties en optredends,  bijvoorbeeld met andere buikdans docenten in regio Utrecht.  Kyria heeft onder andere meegewerkt aan het Oum Kolthoum Project (2011-2012) en de theatervoorstelling LAT (2012-2013). In 2021 deed zij samen met fusion danseres Jolijn mee aan de Datura challenge om een fanveil choreografie te leren en op video vast te leggen. Kyria is actief met buikdansgroep Sense of Bellydance.

 

E-mail: kyriascloset@gmail.com
KvK: 66003466

Kyria Moves
Van Zuylenstraat 44
3454 EV De Meern